Fixarsöndag

En av fördelarna med att segla runt med ett hederligt Orustbygge är att det alltid finns potential att få det mesta i nyskick med lite noggrant arbete. Kvalitén på det massiva träet är enorm och mindre slitage och märken är om inte enkla, så fullt möjliga att åtgärda.

Dagens projekt har stått på listan länge – att fräscha upp listerna kring pentry, navbord och däcksluckor med klassisk International Goldspar Satin (en sorts halvblank marin fernissa).

Pentrybänken i Corian duger utmärkt som arbetsbänk...

Pentrybänken i Corian duger utmärkt som arbetsbänk…

Efter sedvanlig skrapning, slipning med 180-papper, våtsplipning med 320-papper, avtorkning avfattning och avrundning med Takrag klibbduk återstår det slutgiltiga precisionsmomentet – att applicera ett tunt lager lack med väl inarbetad pensel i vågräta, diagonala och slutligen lodräta penseldrag för att få bort eventuella luftbubblor.

Sista precisionsmomentet för att få bort luftbubblorna

Vågrätt, diagonalt och lodrätt – Sista precisionsmomentet för att få bort luftbubblorna

Resultatet är att Gåva är ännu ett steg närmre nyskick… sakta men säkert. För att inte bumpa in i alla nylagade lister har vi belönat oss med en jolletur in till stan för en café au lait och lite internet samtidigt som lacken torkar. Måste även läsa på vad som händer i Ukraina, Rysslandfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s