Port Louis Marina

Efter att ha seglat runt västra sydspetsen på Grenada i måndags ankrade vi upp utanför Grande Anse sent på eftermiddagen. Därifrån ser man de kryssningsfartyg (nytt fartyg varje dag) som går in i St.George och man förstår på riktigt att vi faktiskt är i Karibien och seglar! Vi får nypa oss i armen ibland för att förstå att detta är verklighet.

Avslutade dagen med lite simning och snorkling. Skönt att kunna ”träna” ibland. De senaste dagarna har tenderat till att vara mkt på båten och vi börjar känna behöva av att röra på oss.

Erik seglar

Erik seglar

Erik fotar solnedgång

Erik fotar solnedgång

Då vinden lade sig på kvällen fanns inte längre något som höll emot de stora dyningar som rullade in mot kusten. Natten blev därför ganska så guppig och då vi dessutom hade ganska så dåligt ankarfäste beslutade vi oss för att gå in i Port Louis Marina morgonen därpå. Detta är den lyxigaste marinan på ön och vi måste faktiskt erkänna att vi älskar det! Lyx är mycket härligt ibland. Allt är välordnat och vi kan både ta varma duschar, bada i pool, titta på stora fina båtar och för första gången se snygga människor (ursäkta vår, kanske mest Hannas, ytlighet men det är så det känns just nu:)

Några av de mindre "stora båtarna"

Några av de mindre ”stora båtarna”

Vår båt bland de mer normala båtarna...

Vår båt bland de mer normala båtarna…

 

Kvällen igår avslutades med middag tillsammans med Annie och Tom på marinans restaurang. Vi kör samma tidsschema.

Då det blir beckmörkt kring klockan 18.30 blir kvällarna tidiga här (vi släcker runt 21) men å andra sidan går vi upp tidigt med solen i ottan.

Imorse kom en kille och reparerade vår kyl som vi haft lite problem med, hoppas att felet skall vara fixat nu. Nu lite tid med wifi vid poolen.

Vårt förmiddagskontor...

Vårt förmiddagskontor…

Hade egentligen tänkt sticka iväg uppåt idag men Annie kom förbi imorse och sade att de hade tänkt hyra bil för att trekka till ett vattenfall efter lunch. Detta var självklart inget vi kunde säga nej till. Har ju liksom inga tider att passa mer än vi vill komma iväg norröver. Stänger därför snart ned kontoret här för att vandra uppe bergen. Tidigt imorgon bitti bär det dock av mot Carricaou då vi för första gången kommer att sätta storen. Angagligen kommer vi köra revat strckan mellan Grenada och Carricaou men kommer att testa fullt ställ så länge vi får skydd av land.

2 tankar om “Port Louis Marina

  1. Hej på er, det ser ju heeeelt fantastiskt ut. Här hemma snöar det (!) Tack för att ni delar med er av era vackra bilder och härliga beskrivningar från paradiset! Ha det underbart och var rädda om er! Stor kram! /iry ❤

  2. NI är snygga människor! 🙂 Så där skönt å snyggt vagabondiga.
    Verkar inte heller behöva påminna om nyp i armen osv, ni njuter, det står helt klart!
    Kram från minusgrader (men i vart fall fredag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s