Anegada – BVI

Seglingen i BVI påminner  mycket om att segla hemma. Fullt av segel på fjärden och korta distanser mellan öarna. Fram till nu har det varit ovanligt att se andra båtar då vi varit ute och seglat. Kanske en eller två samtidigt.

Här får man däremot hela tiden tänka på sjöväjningsreglerna. Babords halsar väjer för Styrbords halsar. Lovart väjer för lä etc. Problemet är bara att då de flesta som är ute och seglar är charterbåtar verkar dessa regler inte stå högt i kurs. Det brukar ofta sluta med Malma kvarns universalregel – Alla undviker kollision!

Fördelen med de korta distanserna är att man kan ta det lugnt och det finns hur mkt som helst att se. Förstår att detta har blivit ett seglingsmecka för charterbåtarna.

Många segel på fjärden...små på denna bild men det är hur många som helst!

Många segel på fjärden…små på denna bild men det är hur många som helst!

Just nu är vi på Anegada, ca 15 sjömil norr om Virgin Gorda Sound. Påminner lite om Barbuda, pyttelite mer exploaterad med det är nästan bara positivt då man enkelt kan stanna och ta något att dricka på vägen runt ön. Ön är helt platt med milsvida vita sandstränder.

Milsvida vita stränder, heeelt fantastiskt.

Milsvida vita stränder, heeelt fantastiskt.

Igår hyrde vi bil och körde ett varv runt ön. Besökte helt fantastiska stränder och spenderade dagen med att bada, snorkla och läsa i skuggan.

Vår hyrbil

Vår hyrbil

 

Populär skylt här i Karibien!

Populär skylt här i Karibien!

Då vi inte njuter av att vara här har tid gått åt till att planera vår fortsatta rutt. Tidigare plan att segla till Jacksonville, Florida har bytts ut till att istället skeppa båten från St Thomas, US Virgin Island som i princip ligger här. Vi fick ett erbjudande som var så mycket bättre att det inte gick att motstå. Vi har ju spurtat lite för att kunna hinna upp och nu sitter vi med ett lyxproblem att vi har för mkt tid! Då vi även kommer få besök av vår kompis Johan H inom kort har vi tänkt och tänkt..och tänkt för att det skall bli så bra som möjligt. Lyxproblemet har istället mynnat ut i nya spännande rutter, ex Puerto Rico, ev Dominikanska.

Nedan lite andra snapshots då vi just idag har ok internet på Anegada Reef hotel.

Äntligen lite filmer som vi fått av ett trevligt norskt par vi träffat, drinkar och ätit middag med. Vår första filmkväll på länge!

Äntligen lite filmer som vi fått av ett trevligt norskt par vi träffat, drinkar och ätit middag med. Vår första filmkväll på länge!

Vacker solnedgång från Virgin Gorda marina

Vacker solnedgång från Virgin Gorda marina

Gåva, vi är liksom kära i båten

Gåva, vi är liksom kära i båten

Fiskar under snorkling i Bath

Fiskar under snorkling i Bath

Eriks fossingar

Eriks fossingar

Hej och hå

Hej och hå

Erik på Barbuda

Erik på Barbuda

Hann tvättar båten, Erik fotar

Hanna tvättar båten, Erik fotar

Erik snorklar

Erik snorklar

Hanna snorklar

Hanna snorklar

H och E

H och E

 

3 tankar om “Anegada – BVI

  1. Vad haerligt ni har det! Sa roligt att lasa att ni slipper segla upp till Florida och istallet kan njuta lite efter allt jobb ni har haft. Kramar fran kamelia och magnolia blommande London. Mia o Francois (som aker och halsar pa Philippe pa torsdag)

  2. Hälsningar från ett soligt och lagom kallt Sälen. Spår-, back- och pulkaåkning, korvgrillning och lite koll på er fantastiska tillvaro. Massor av kramar från Ann, Anna, Daniel, August och Edward.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s