Tillbaks på BVI

Efter alla våra äventyr i Dominikanska och Puerto Rico är vi nu tillbaks på BVI för några dagars avkoppling och fix innan vi lämnar Gåva på St Thomas. Seglingen hit var betydligt lugnare än Mona Passagen och med ett två dagars stopp på den största Spanish Virgin Islands ön Vieques efter nattsegling från Ponce fick vi en skön kryssbog upp till St Thomas. Glada över att vara ”tillbaks” kom vi knappt in i hamnen på St Thomas då det var ett pågående motorbåtsrace och vi hann med att bli omdirigierade tre gånger av högröda och vilt skrikande US Coastguards och lokala poliser som alla ville utöva makt!

Nu väntar några dagars avkopplande segling i skärgården kring BVI och USVI innan vi i mitten av nästa av ska fixa och förbereda Gåva inför hennes resa över Atlanten. Tyvärr har det strulat sig lite med vårt shippingbolag som ville lasta av Gåva redan i Southampton men förhoppningsvis ska även detta lösa sig…

Ankringsplats Vieques

Ankringsplats Vieques

Esperanza på Vieques

Esperanza på Vieques

Lokal hamnfest i Charlotte Amalie (St Thomas)

Lokal hamnfest i Charlotte Amalie (St Thomas)

Hanna framför US Coastguard

Hanna framför US Coastguard

Tre kryssningsfartyg - alla Rolex affärer öppna nu!

Tre kryssningsfartyg – alla Rolex affärer öppna nu!

På väg mot BVI

På väg mot BVI

British Virgin Islands - äntligen skärgårdssegling igen!

British Virgin Islands – äntligen skärgårdssegling igen!

 

En tanke på “Tillbaks på BVI

  1. Hej!! Tack för all underhållande läsning här i bloggen. Och vilka fina bilder! Känns som man fått en bra uppfattning om ert fantastiska äventyr men ser fram emot att höra era storys live inom snar framtid! Inbjudan till Malmön står kvar, alltid! Njut av sista tiden.

    Kramar

    K&P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s