Regn även i paradiset

Drömmen om Karibien med konstant solsken och tryckande värme har vi snabbt fått ompröva det senaste dygnet. Normalt ska regnperioden vara över så här års, men både dag och natt har det kommit kraftiga skyfall, ovanliga för säsongen. Enligt lokalbefolkningen har vädret varit extraordinärt och under julhelgen drabbades några av de norra öarna (St Lucia och St Vincent) av plötsliga stormvindar med flera dödsfall. Grenada klarade sig något bättre med främst kraftiga skyfall. Det är lätt att dra associationer till alla pågående klimatförändringar, speciellt när Washington hade 24 grader varmt bara några dagar innan vi kom dit.

För oss innebär det just nu inte så stor skillnad mot en vanlig svensk sommardag, annat än regnet kommer och försvinner lite snabbare än vanligt. Men helt klart kändes det lite konstigt, men väldigt hemvant att kasta sig ned från sittbrunnen och dra igen ruffluckan.

Utiskt mot sittbrunnen från ruffen under ett skyfall

Utiskt mot sittbrunnen från ruffen under ett skyfall

Desto mer tid har vi kunnat ägna åt båtens invändiga delar. Sakta men säkert börjar vi få bort all gammal smuts och mögel (som alltid kommer härnere pga luftfuktigheten) och ska snart börja fokusera på lite större projekt som reparation av motorn (med hjälp av marinan), vaxa skrovet, fixa lite plastreparationer m.m.

Ett litet smakprov på inredningen efter två dagars städning

Ett litet smakprov på inredningen efter två dagars städning

Tidigare ägarens förkärlek för konstnärliga utsmyckningar
Tidigare ägarens förkärlek för konstnärliga utsmyckningar

Efter våra arbetsdagar på marinan njuter vi totalt av vårt strandhotel som ligger ett stenkast bort fågelvägen men 10 minuter med bil (personalen kör oss villigt i skytteltrafik fram och tillbaks varje dag och packar en lunchpåse med tonfisksmörgåsar). I morgon checkar vi ut från La Sagesse för att sova första natten på båten. Lite nervöst, men väldigt spännande!

La Sagesse - vår oas efter arbetsdagarna på båten

La Sagesse – vår oas efter arbetsdagarna på båten

En tanke på “Regn även i paradiset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s