Shoppingcar… Toyotan som blev en Suzuki som blev en Honda

Vi hade bokat fem nätter på hotell som bara sprang iväg…med jobb (läs städning) på båten. I torsdags njöt vi därför av en lugn eftermiddag. Passade på att njuta på stranden i en solstol med en bra bok! Mycket härligt.

Relax på La Sagesse innan båtlivet börjar på allvar

Relax på La Sagesse innan båtlivet börjar på allvar

Vi checkade ut i fredags, nu äntligen redo att bo på båten! Då marinan ligger in the middle of nowhere hyrde vi en högerstyrd bil som vi kommer att ha medan vi ligger på land. Den gnisslar som bara den och blev plötsligt utbytt till en annan efter att vi signat kontraktet men vi är lyckliga ändå! Tänker att det löser sig och vi är glada att vi kan åka för att handla mat och upptäcka fina Grenada.

Vår Toyota Rav4 som blev en Suzuki som till slut blev en Honda...

Vår Toyota Rav4 som blev en Suzuki som till slut blev en Honda…

På slingriga vägar passerar vi (glada så länge vi inte kör över/på ngt) massor av lösa hundar, bundna getter och lamor, små kiosker som säljer allt från kokosnötter, ingefära, papaya, mango, telefonkort, bussar fullpackade med folk med det ena innovativa namnet efter det andra till små stånd som grillar kyckling med väldigt spicy marinad. En doft som är svår att motstå när man är hungrig!

Var därför tvungna att stanna vid Original Jerk Chicken för att köpa med oss middag! Väldigt gott. Tror de blev lite förvånade, tänker att det är få turister som stannar längs med vägen för att köpa mat av locals.

Spicy chicken!

Spicy chicken!

Åkte till Grande Anse och upptäckte deras olika shopping malls för att börja bunkra lite mat, mest Amerikansk importerad. Ganska så dyrt och ibland onödigt mycket socker i maten. Annars goda frukter, grönsaker och lite annat blandat.

I dag (lördag) åkte vi tillbaka ned till civilisationen och Spice Island Marine där våra vänner Nina och Pär (som så vänligt delat med sig av sina år av erfarenheter här nere) haft sin båt. Kul att se och leva sig in var de gjort här. Erik passade även på att bunkra upp med i den ändå ganska så välsorterade båtaffären.

Vad heter egentligen glasfiberväv och polyester på engelska?

Vad heter egentligen glasfiberväv och polyester på engelska?

Därefter tog vi en tur till St.George, huvudstaden på Grenada. Det finns många tydliga spår av den brittiska kolonialtiden bl.a. i form av gamla telefonkioskar.

DSC_0082IMG_3785

IMG_3787

Nu tillbaka till båten för ytterligare fix. Nu projekt, tvätt av all klädsel, kuddar etc. Ett projekt som haft sina utmanande stunder på grund av ihållande regn i morse. Håll tummarna för att den underbara eftermiddag som nu börjat med strålande solsken, 28 grader och fårgelkvitter håller i sig!

Inte regn den här gången men daglig tvätt av däcket

Inte regn den här gången men daglig tvätt av däcket

Riktigt så här idylliskt är det på vår uppläggningsplats... men snart ligger vi här till ankars!

Riktigt så här idylliskt är det inte på vår uppläggningsplats… men snart ligger vi här till ankars!

En tanke på “Shoppingcar… Toyotan som blev en Suzuki som blev en Honda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s