Söndagslunch

Idag öppnar äntligen marinan som haft julsemester i två veckor. Detta innebär att vi kan få hjälp med sådant som vi inte klarar av att reparera själva. Här Erik i väntan med att springa ned till varvskillarna för att påminna dem att deras semester nu är över och att vi behöver hjälp!

Kaffe i väntan på att marinan skall öppna

Kaffe i väntan på att marinan skall öppna

Igår åkte vi på lunchutflykt till Le Phare Blue Marina ca 15 minuter bort med bil. Det är den nyaste marinan på ön med fokus på att anordna regattor och andra trevligheter för oss seglare. Den lilla slingriga vägen ned till vattnet var lite svår att hitta då alla tar sin stora jeep och kör till kyrkan på söndagar vilket innebar att både skylt och väg var täckta av bilar och finklädda familjer på väg till gudstjänst.

Le Phare Bleu Marina

Le Phare Bleu Marina

IMG_3816

IMG_3813

Vi gick en tur, tittade på segelbåtar och åt sedan en god lunch. Lite överraskande fanns här även ett kvällsrestaurang inrymd i en vad som verkade vara en gammal fyrbåt men namnet Västra Banken.

IMG_3814

Hm, undrar hur denna kom över hit?

Hm, undrar hur denna kom över hit?

På hemvägen åkte vi förbi den lilla lokala mataffären för att komplettera till middagen. Urvalet var litet men alldeles tillräckligt. Det är dock inte utan att man tycker det är lite synd att det finns hyllmeter av baked beans, konserverade ärtor/morötter och corned beef när istället hade kunnat vara kryddor och andra goda råvaror som denna ö har ett överflöd av.

Baked Beans någon?

Baked Beans någon?

Väl hemma på Gåva och efter lite vila i skuggan påbörjade vi projekt skrubba av UV filter, tvätta rent och polera upp skrovet. Resultatet blev jättebra! Vi blev mycket nöjda och var väl förtjänta en dusch och en öl nere vid vattnet som belöning.

Tvätt av skrov innan Erik började med wax on och Hanna med wax off ett steg efter...

Tvätt av skrov innan Erik började med wax on och Hanna med wax off ett steg efter…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s