Långseglardilemma på riktigt

Innan vi ens hunnit få båten i sjön har vi idag fått uppleva ett av de mer klassiska långseglarutmaningarna – väntan på reservdelar!

Kl. 0800 öppnade marinan efter juluppehållet, plötsligt var det fullt liv i marinan. Från att ha varit lugnt och stilla var det nu full liv och rörelse. Folk överallt, dock lite trötta efter ledigheten, mycket ”Happy New Year man…”  Inom ett fåtal timmar hade vi varit runt hos chefsmekanikern, kontorschefen, riggaren, segelmakaren m.fl. för att avisera vår närvaro och önskan att komma i vattnet. Dess värre visade sig vår påbörjade motorservice även inkludera en sprucken avgaslimpa som i bästa fall finns på Martinique, och i värsta fall USA eller t.o.m. Göteborg. När den kommer vet vi inte än, men utan denna vitala del av motorn blir det dess värre heller ingen segling. Just nu hoppas vi på att vi får vår reservdel i slutet av veckan så håll tummarna!

Vår Penta diesel som ropar efter kärlek

Vår Penta diesel som ropar efter kärlek

Erik tittar upp efter en tur i motorrummet

Erik tittar upp efter en tur i motorrummet

Frustrationen utbyttes dock snabbt mot entusiasm över att rengöra motorrummet, skruva loss och skrubba durkar, montera sprayhood m.m. (Erik i motorrummet och Hanna på däck) och sakta börjar båten faktiskt kännas som en riktigt fin båt, och inte bara en varvsplats fylld med bråte.

Gåva börjar visa sitt rätta ansikte med sprayhood och bimini på plats

Gåva börjar visa sitt rätta ansikte med sprayhood och bimini på plats

Tills vår efterlängtade avgaslimpa dykt upp har vi ringt upp vår hyrbilskille och uttryck önskemål om förlängning av bilhyran. Senaste budet att han kommer förbi i morgon för att byt ut vår Honda mot en… Suzuki eller Toyota kanske! Därefter blir det sightseeing runt ön, Grenada är grönt och frodigt och det lär tydligen finnas vandringsleder, vattenfall m.m.!

Utsikt över fördäck, fast förtöjda vid djungelns kant

Utsikt över fördäck, fast förtöjda vid djungelns kant

3 tankar om “Långseglardilemma på riktigt

  1. åh va kul att läsa och se hur ni har det!! (känns ju som att man är med… eller ja, nästan i alla fall…:)) hoppas att reservdelarna kommer här i dagarna så att ni kan landa i vattnet och segla iväg 🙂 håller alla tummar!!! följer er med spänning och glädje! Gåva ser jätte fin ut!! Njut av varje stund och glöm inte att ni just nu lever i en av era stora drömmar! stora kramar!

  2. Hoppas båten kommer i havet snart. Kan ge er en väderprognos från ett gråmulet Göteborg, regn och 7 plusgrader dag som natt om och om igen. Så nu kan ni njuta lite extra av värme och solen… Kram Johanna & Robin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s