I väntan på chefen…

Idag har inte varit en bra dag, dock nyttig. Kändes som om allt gick fel, i tillägg har det regnat hela dagen. 

Vi börjar förstå hur man måste agera för att få något gjort här. Prata med chefen, följ upp, påminn, typ hela tiden. OCH är inte chefen där kan man inte få någon hjälp. Har varit med om detta så många gånger innan men blir alltid lika förvånad över brist på delegerat ansvar. 

Efter många – ”Nej, kan tyvärr inte hjälpa er idag kom tillbaka imorgon” peakade dagen med bensinstopp i vår kära hyrbil. Efter att vi köpt bensindunk, liftat till mack (med varvets chefsmekaniker som av en slump just då passerade) och tankat bilen åkte vi hem igen. 

Solen sprack då upp och vi satte oss vid stranden med varsin öl. Påminde varandra varför vi var här. Planerade inför Eriks födelsedag imorgon och nu är allt bra igen!

Jo, förresten vi skulle ju byta hyrbil idag. Blev lovade en lite mindre och bättre bil men slutade med att hyrbilskillen kom förbi på stranden utan bil med resultatet att vi nu kommer att behålla vår nuvarande, dock till billigare penning. Kvittot för den senaste betalningen i cash skall han sätta på vindrutan imorgon bitti. No problem man.

Dagens reflektioner i bilder;

En av anledningarna till att man vill komma i vattnet snabbt är att man inte vill bli som många av våra båtgrannar här på marinan. Finns många kufar. Vissa har hängt här i två år i väntan på bättre tider, andra varit ute i tjugo år och ser ingen som helst stress i att komma i vattnet i år, andra som våra båtgrannar på nedan bild. Två italienska bröder som dagarna i ända håller till inne i sin båt. Man ser aldrig skymten av dem. Tänker osökt på ”Breaking Bad” och undrar om de kanske tillverkar amfetamin nätterna igenom. Eller så lagar de risotto, vilket inte är helt omöjligt med tanke på all disk som kommer upp i sittbrunnen.

Breaking Bad - Vad pågår egentligen grannbåten?

Breaking Bad – Vad pågår egentligen grannbåten?

Bensinstopp mitt på vägen. Hyrbilskillen som kom precis när vi redan fixat bensin. När vi påpekade att bensinlampan aldrig började lysa (vilket den gjorde härom dagen) skrattade han bara. Snacka om att man känner sig som en regelstyrd svensk som litar på att saker fungerar på samma sätt varje dag…

Dont look att the fuel lamp...

Dont look att the fuel lamp…

Skolorna började i måndags så nu fylls vägarna av skolbarn i fina uniformer i väntan på bussen hem. 

Skolbarn i väntan på bussen...

Skolbarn i väntan på bussen…Notera Wunderbaumerna vid vindrutan. Kanske två av tio i bilen..

Trötta Hanna och Erik hemma igen...

Trötta Hanna och Erik hemma igen…

 

IMG_3849

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s