Födelsedagsutflykt

För att ta ett break från vardagen på marinan laddade vi idag upp ordentligt med födelsedagsfirande för Erik i form av strålande solsken och en helt arbetsfri dag. Efter födelsedagsfrukost i sittbrunnen och den sedvanliga avstämningsrundan med alla ansvariga på Marinan (dagens nyhet  på den fronten var att våra reservdelar finns på andra sidan Atlanten och inte på Martinique som vi först blev utlovade…) packade vi vår shoppingbil med vattenflaskor, böcker och kartor och en välfylld reservdunk med bensin, med tanke på gårdagens incident…

Födelsedagsbarnet laddar för en heldag i Hondan med rattväxel

Födelsedagsbarnet laddar för en heldag i Hondan med rattväxel

Sen vi kom till Grenada har vi egentligen bara sett hotellet där vi bodde de första nätterna, Marinan och affärerna i St George (huvudstaden). Därför kändes det helt underbart att idag inte svänga vänster mot St George vid avfarten från Marinan, utan höger – norrut, längs med kusten.

Naturen är enormt frodig och vägarna inte helt olika Amalfikusten, med stundtals motsvarande trafikintensitet och tutande. Första stoppet blev en lokal fruktkille som sålde diverse olika frukter längs strandkanten. Mango, clementiner (typ), gurka och några andra frukter inhandlades för 10 lokala dollar.

Frukt!

Frukt!

Dagens inköp

Dagens inköp

Liksom alltid när man är ute på utflykt är det heller aldrig fel med en kaffepaus. Även om kaffeutbudet är aningen begränsat hittade vi ett litet bageri som sålde hembakade piroger, kakor och kaffe!

Ostpiroger, salamipiroger och kokoskakor

Ostpiroger, salamipiroger och kokoskakor

Målet med dagens utflykt var ett litet hotel, längst upp på norra udden – Petite Anse. Två timmars körning med en snitthastighet på ca 10 km/h senare kom vi äntligen fram till detta lilla, men underbara hotel med utsikt över Grenadinerna. Det kändes omåttligt bra att faktiskt se öarna och havet där vi ska segla, och inte bara läsa om dessa i olika guideböcker. Vi har de senaste dagarna varit totalt fokuserade på att fixa allt med båten att vi nästan glömt bort varför vi egentligen är här, och började genast drömma om när vi får kasta loss och segla norrut!

Utsikten från Petit Anse

Utsikten från Petit Anse

Födelsedagsdrink

Födelsedagsdrink

Födelsedagslunch

Födelsedagslunch

Två purfärska tonfiskskivor, lite smoothie, rosévin och cappucino senare fortsatte vi vår sightseeing runt anda halvan av ön. Bilderna får tala för sig själva, men bergen, den frodiga naturen, de färgglada husen, byarna och stränderna är oerhört vackra och någonting vi ser fram emot att utforska vidare!

IMG_5691

 

Grenadas flygplats #2 - har sett sina bästa dagar

Grenadas flygplats #2 – har sett sina bästa dagar

DSC_0116IMG_5695

Nu är vi tillbaks på marinan, och avslutar med en enkel men schysst (burgare och öl) middag på marinans lilla bar vid strandkanten. En fantastiskt bra födelsedag!

Dagens glada födelsedagsfirare

Dagens glada födelsedagsfirare

3 tankar om “Födelsedagsutflykt

  1. Påminner inte ön lite om Lost? Ni verkar ha det hur bra som helst, ni kanske stannar på ön hela halvåret 😉 /Manne

  2. Grattis på födelsedagen Erik!! Hoppas allt går smidigt idag. Tur att födelsedagarna i alla fall kommer samma dag varje år som de ska, oavsett var man befinner sig i världen 🙂

  3. Så himla härligt härligt det ser ut! Och vilken födelsedag Erik. Roligt att ni uppdaterar med så mycket kort också=) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s