I väntan på Fedex…

De senaste två dagarna har varit dedikerade till att fixa med båten, inhandling av proviant och annat samt till att följa våra reservdelar som skickats med Fedex. Vår avgaslimpa samt växelreglage har fått åka flyg från Gent – Paris – NY – Memphis – Puerto Rico – Grenada. I fredags klockan 16 landade paket äntligen i St. George på Grenada. Vi håller tummarna för snabb hantering i tullen på måndag. Gissa vilka två personer som kommer stå redo klockan 8 på måndag morgon hos Chefsmekanikern för att göra allt de kan för att få delarna till marinan? 🙂

Vi börjar nu riktigt längta efter att få Gåva i sjön och segla! Flera båtar per dag har sjösatts och måste medge att man blir lite avundsjuk varje gång en båt ”gets splashed” som de säger här. Men det blir inte alltid som man planerat. Åt middag med ett par igår, Annie och Tom, som är i samma situation som vi. Samma dag som de skulle sjösätta upptäckte de att propellern höll på att lossna och väntar nu på reservdel från Martinique, liksom vi gjorde för en vecka sedan.

Samtidigt som vi bara vill ut är vi mycket tacksamma över att bara vara här. Vi vet ju att alla nu arbetar där hemma i Sverige. Känns så lyxigt att bara kunna vara, arbeta lite när man vill, ta en kaffe samtidigt som vi får umgås med varandra. En vardagslyx som vi nu ofta påminner varandra om. Är så glada över att fattat beslutet att ta lite ledigt för att få uppfylla en dröm. Med tanke på snittåldern i marinan är det tydligt att många fattar liknande beslut först senare i livet.

Katamaran på väg ned till vattnet...VILL OCKSÅ!!!!

Katamaran på väg ned till vattnet…VILL OCKSÅ!!!!

Lyftanordning, känd för att kunna hantera både Cats och monohulls

Lyftanordning, känd för att kunna hantera både katamaraner samt monohulls

IMG_3935

Grenada Marine restaurang och kontor

Grenada Marines restaurang och kontor

Under veckan har Erik plastat roderinfästningen, något som vi först outsoursade men i efterhand fick fixa till själva för att det skulle bli bra efter att vi sett Marinans kvalitetsnivå på invändiga plastarbeten.

Erik plastar...

Erik plastar…

Vi har även varit på shoppingtur för att komplettera med saker som fattades på båten samt börjat proviantera. Roligt att se hur vissa affärer vi först tyckte hade ett otroligt begränsat utbud nu känns som rena paradisen i form av utbud av varor. Man anpassar sig ganska så fort!

Högtalare i elektronikaffär, ju större desto bättre!

Högtalare i elektronikaffär, ju större desto bättre! Här köpte vi en storeo då våran blivit stulen. Fick signera på tre olika ställen och hos tre olika personer (inklusive chefen) innan vi äntligen blev klara.

Farfars favorittvål från England, en av de få tvålarna som finns att tillgå!

En av de få tvålar som finns att tillgå – Hannas farfars favorittvål från England,

Som allt här på Grenada är allt vid första anblicken fantastiskt fint och allt verkar fungera. När man lär känna landet lite mer inser man dess brister (som ju alla länder har). Denna fina kettle som inhandlades igår under stor entusiasm säger ganska så mycket.

Vår fina nya kettle...

Vår fina nya kettle…

...som självklart hade en stor buckla på baksidan. Älskar den ändå!

…som självklart hade en stor buckla på baksidan. Älskar den ändå!

Idag är det lördag och vi passar på att ta lite ledigt igen. Hade egentligen tänkt trekka till några vattenfall men blev avrådda då det regnat mycket under den senaste perioden vilket gjort att det är alldeles för lerigt. Åkte istället tillbaka hit till Le Phare Bleue Marine för att fixa lite med våra datorer då det finns bra wifi på deras bar samt passa på att äta ytterligare en god lunch!

IMG_3946

Banan smoothie

Banan smoothie

2 tankar om “I väntan på Fedex…

  1. Vi håller tummar för att ni blir ”splashade” så snart som möjligt i nästa vecka. Här har vi fått första snön – härligt också! Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s