Lyckliga dagar på Union Island, Petit St Vincent och Tobago Keys

Längesedan vi gjorde ett inlägg nu men internet har varit non existing där vi befunnit oss de senaste dagarna. Härligt med lite internet rehab. Kan behövas i vårt annars så uppkopplade liv! Bytte helt enkelt uppkoppling mot avkoppling. Ha ha.

Union Island låg fantastiskt vackert och efter att i början vara något nojiga av vindstyrkan, att inte ankaret helt skulle klara detta insåg vi ganska snart att det är ju så det är här. Tredje natten sov vi riktigt gott trots att det guppade och vi hade 16 m/s rakt in i stäven. Äsch, vad är väl det – har det suttit två nätter bör det sitta en natt till!

Utsikt över revet

Utsikt över revet

Fransk delikatessbutik på Union, mkt gott men usch vad dyr. Passar tyvärr inte våra plånböcker för tillfället:)

Fransk delikatessbutik på Union, mkt gott men usch vad dyr. Passar tyvärr inte våra plånböcker för tillfället:)

Vår utombordare fick sig ytterligare en tur in till mekanikern. Reservdel  finns på St. Lucia och motorn kommer faktiskt igång efter att ha hostat i 20 sekunder! Då får den vår lilla jolle att åka iväg som ett spjut!

Vår utombordare på väg till mekanikern

Vår utombordare på väg till mekanikern

Fina getter överallt!

Fina getter överallt!

Nu åker motorn på igen!

Nu åker motorn på igen!

Sista kvällen avslutades med underbar solnedgångsdrink på Happy Island (en pytteliten ö på revet) tillsammans med Albatross och Panta Rhei (ännu ett imponerande par som tagit ett bra beslut och dragit från Sverige och korsat Atlanten).

Solnedgångsdrink på Happy Island

Solnedgångsdrink på Happy Island

IMG_4255IMG_4257IMG_4258

Nästa etapp var kort ned till Petit St Vincent, en privat liten välordnad ö (inget internet på ön!) med ett hotell som hade en härlig bar.  Där njöt vi fruktdrinkar i solnedgången med utsikt över Gåva som lugnt guppade upp och ned. Köpte hummer av en boatboy som vi kokade levande. Alltså hummern inte killen! Mkt smarrig! Dagen därpå spenderades på ett rev med en liten sandö precis utanför. Här var vi helt själva och det var en nästan overklig känsla när vi simmade runt bland en massa färgglada fiskar mitt ute i havet.

Petit St VIncent

Petit St VIncent

Härlig beachbar/restaurang

Härlig beachbar/restaurang

Gåva i solnedgången - är hon inte vacker!

Gåva i solnedgången – är hon inte vacker!

En klassiker när jag och Erik  är ute och reser - Frozen Margaritha

En klassiker när jag och Erik är ute och reser – Frozen Margaritha

Petit St Vincent

Petit St Vincent

IMG_4209

IMG_4264IMG_4208

Uppdragen dinge på den lilla sandön - Moopoi

Uppdragen dinge på den lilla sandön – Moopoi

Efter två nätter begav vi oss vidare norröver mot det omtalade Tobago Keys. Då vi närmade oss tog vi ned seglen och då vi skulle starta motorn insåg vi att vi hade problem med vår startmotor. Den var helt död, suck. Efter ihärdiga försök gick den igång, vi diskuterade om vi skulle segla vidare till en dieselmekaniker men klockan var mycket och äsch, vi är ju inte här varje dag. Vi beslöt där och då att ge oss in bland reven, lägga dragg på ett sådant ställe att vi lätt skulle kunna sätta segel och sticka iväg om motorn helt skulle starta igen. Sagt och gjort, vi seglade in, släppte ankaret och sedan tänkte vi inte mer på det.

Kristallklart vatten

Tobago Keys består av några små öar som skyddas av ett stor rev – Horseshoe reef. Så vackert. Här spenderade vi tre nätter. Snorklade på dagarna och såg massor av fina fiskar, havssköldpaddor och fick dessutom spendera tid med Albatross som också kommit dit.En kväll njöt vi av en härlig kväll på stranden (Phils födelsedag) där det serverades grillad hummer med tillbehör! Mums! Dricka samt tallrikar fick man ta med själv.

Erik på väg till eller från ett rev

Erik på väg till eller från ett rev

Hanna bländad av solen

Hanna bländad av solen

Mycket båtar på Tobago Keys, en blandning av charter katamaraner, vanliga dödliga som oss och en del riktiga lyxyachter typ mellan 100-200 fot

Mycket båtar på Tobago Keys, en blandning av charter katamaraner, vanliga dödliga som oss och en del riktiga lyxyachter typ mellan 100-200 fot

Hummergrillning. Boran - tysk på båten lambda, Sebastian och Erik från Albatross

Hummergrillning. Boran – tysk på båten lambda, Sebastian och Erik från Albatross

Erik och Phil från Albatross

Erik och Phil från Albatross

En dag påbörjade Hanna Keplers sandmannen och var knappt kontaktbar förrän den var utläst

I måndags seglade vi till Mustique (efter att ha kortslutit startmotorn gick den igång) där vi just nu sitter på en ny beachbar med utsikt över Bequia. Ön har varit stängd ett tag då det var kungligheter nu men nu öppen och det är vi glada för. Mer om detta i nästa inlägg. Här en sista bild på den fantastiska översegling vi hade igår. Fantastiska vindar, men strömt som fasiken. Just i denna bild Erik lycklig som få ackompanjerad av Evert Taube på högsta volym.

Erik lycklig

Erik lycklig

3 tankar om “Lyckliga dagar på Union Island, Petit St Vincent och Tobago Keys

  1. LYCKA !!! Ni verkar ha det helt fantastiskt!!! Nyp varandra i armen då och då, ni drömmer inte! Tänk att ni vaknar i paradiset varje dag, få förunnat!!! Segla lugnt å njut av många Frozen Ms!! 😉 Stor kram

  2. Bra att ni fixat startmotorn, funkande motor är en viktig säkerhetsdetalj därborta! Vi hade samma bekymmer felet var att huvudbrytsren till starbatteriet var paj. När vi kopplad förbi den och slutligen bytte den var allt ok. Relä och startlås har tidigare gett oss samma bekymmer. Annars verkar ni ha det som ni förtjänar vi är relält avis.
    Nina & Pär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s